Utstillingskurs/ Handlerkurs 15 Juni 2019

Pris: 300 kr ink. enkel lunsj for medlemmer av Oppdal Hundeklubb.
500 kr ink. enkel lunsj for ikke medlemmer av
Oppdal Hundeklubb.

Påmelding og spørsmål til Kjersti Riise på SMS 90 52 90 18.

Påmeldingsfrist: 12. Juni 2019

For mer info se vår facebook side oppdal hundeklubb

Hei!
Jeg har sammen med Kenneth har fått den gleden av å blitt invitert til å lære fra oss litt om det å stille hund på utstilling.
Å vise fram sin hund på utstilling er ikke bare å "løpe venstresvinger" i en ring og få en bedømmelse. Å stille en hund krever endel forberdelser. Jeg sammenligner øvelsen "utstilling" med øvelse vi gjør i en lydighetsring. Konakt er alfa omega for all innlæring. I lydighetsprogrammet har vi en øvelse som heter lineføring. I utstillingsringen har vi en tilsvarende øvelse. Hvorfor trener ikke vi som ustillere denne øvelsen etter samme prinsipper som de som trener lydighet? I utstillingsringen består øvelsen på samme måte som i lydighetsringen, av temposkifter, vendinger, start, stopp osv...
Vi skal i utstilling kunne gjennomføre en øvelse som kalles "stå". Hunden står ikke pent uten at vi har lært den hvordan den skal stå pent. I lydighet har vi en øvelse som heter "tannvisning". Samme øvelse, men veldig utvidet har vi også i utstilling. Her har vi i tillegg øvelsen "bli tatt på av dommer". Slik kan vi fortsette med flere øvelser.
Den viktigste øvelsen i utstillingsringen er øvelsen "helhetsinntrykk". I denne øvelsen bedømmes ikke bare hunden, men hele ekvipasjen (hund og fører). Noen har sikkert opplevd å få på kritikken sin, kommentaren "velvist". Å få en slik kommentar viser at vi har gjort noe riktig, og skal være stolt av det.
Utstillingsdagen starter i det øyeblikket vi tar hunden ut av bilen på utstillingsstedet. Dommere har sine øyne over alt, og ikke bare inne i ringen ifm selve bedømmingen. Det er viktig å tenke på. Både hvordan vi oppfører oss, hvordan vi behandler hunden også utenfor ringen. Dommere er mennesker med følelser, og hvis vi bidrar til en god stemning smitter dette ofte over på dommerne, og opplevelsen blir mye triveligere.
Hundeførers antrekk har også betydning for bedømmelsen. Dette av flere årsaker. Jeg ønsker å presentere hunden min på en best mulig måte. Skal man feks i et jobbintervju, så stiller en i et litt penere antrekk for å bidra til å selge seg selv. Når jeg er i utstillingsringen er jeg opptatt av å "selge" et produkt og få best mulig betalt for det.
Dette og mye mer skal vi prate om og trene på denne lørdagen.
Vi gleder oss.
Geir

Din overskrift